Hirdetés

Új SUV-ot villantott a Kia

|

Az EV9 GT videón látható a hivatalos megjelenés előtt.

Hirdetés

Új kiadást kapott a Kia EV9-es jelzetű városi terepjárója. A GT változattal nagy teljesítményű fejlesztésekkel építi tovább a brand elektromos vonalát a dél-koreai gyártó. Az új modell bemutatója a héten esedékes, de szemfüles videósok már ezelőtt kiszúrták egy városi kanyar kellős közepén. A felvételen meg nézhetjük menet közben az új zászlóshajót.

Az EV9 tavaly júniusi koreai megjelenése után az elektromos SUV újabb globális piacokon indul útjára azután, hogy amerikai piacokon tavaly decemberben startolt 55 000 dollár (19 800 000 forint vámköltségek nélkül) alatti indulóárral.

A Kia 2024 első félévéig kb. 10 000 EV9-et adott el az Egyesült Államokban. Miután májusban Georgiában beindult a gyártás, a gyártó arra számít, hogy a lendület folytatódik. Ezt a tengeren túli országban támogatja az adójóváírás is.

Hirdetés

A Kia nemrégiben megerősítette, hogy 2025 januárjában egy új felszereltség is csatlakozik a kínálathoz. Az EV9 GT állítólag köröket vár az alapmodellre a, 0-ról 100 km/órára 4 másodperc alatti idővel. Az új változatot a kivételes gyorsulás érdekében kétmotoros AWD hajtáslánc pörgeti fel. Emellett megerősített felfüggesztés és elektronikus fékrendszert is a jármű stabilitását szolgálja.

A hivatalos bemutatót megelőzően a Kia EV9 GT-t Koreában sikerült elcsípni egy forgalmi teszt alkalmával. A videón jól megfigyelhető a sportos elektromos SUV összes fontosabb részlete. Látható, hogy az új EV9 GT a GT-Line felszereltségtől eltérő lesz, módosított első lökhárítóval, amely határozottabb külsőt kölcsönöz az autónak. Bár várhatóan a lökhárítót is feljavítják, ezt a felvételen még álca takarja.

Az új nagyteljesítményű SUV az EV6 GT után jön a sorban, ami eddig a legerősebb elektromos járműve volt a Kiának. Ennek nemrégiben szintén feltűnt egy új változata egy nyilvános teszt alkalmával, de a specifikációkról még nem sokat lehet tudni. Az új kivitel áráról nem sokat tudni még, de mivel egy igazi erőgépről beszélünk, valószínűleg mélyen a zsebébe kel nyúlni annak, aki szeretne egyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)