Hirdetés

Ha mindig is vágytál Batman autójára, most vehetsz egy hasonlót

|

Nincs hozzá másra szükséged, mint Bruce Wayne vagyonára.

Hirdetés

Alig néhány hónapja mutatta be az Automobili Pininfarina a Batman filmek ihlette tisztán elektromos autóját, a B95 Gotham-et, most a Montgomery Autó Héten debütált az új luxusmodell. A jármű több szempontból is passzol a filmbeli elődjéhez, hiszen 1900 lóerővel bír és 2 másodperc alatt gyorsul fel százra.

Az 1930-ban Olaszországban alapított márka - a Batman-franchisehoz hasonlóan - újjáalakulóban van, hét évvel ezelőtti feltámasztása óta kizárólag elektromos autókban gondolkodik. A brand 21. századi történetének első darabja a 2,9 millió dolláros, 1877 lóerős Battista hyper GT volt, ami több limitált szériás változatot is megélt már.

Az Automobili Pininfarina legújabb elektromos hiperautója 4,85 millió dolláros áron minden bizonnyal az az autó, amelyre Batman alteregója, a milliárdos playboy Bruce Wayne is felfigyelne. A DC Comics és a Warner Brothers is hasonlóan gondolkodott, és megbízta az Automobili Pininfarinát, a filmbeli járműre hajazó modellváltozatok elkészítésére.

Hirdetés

A Battista és a B95 "Dark Knight" és "Gotham" változatának első képeit idén tavasszal hozták nyilvánosságra, de a nagyközönség még nem láthatta közelről a testre szabott modellek egyikét sem egészen a mai napig. Abból, amit eddig a B95 Gothamről lehet tudni, egészen biztosan egy luxustermékről van szó, bár az a képek tanúsága szerint sok ponton eltér Christopher Nolan filmjeiben szereplő Tumblertől.

A tematikus hiperautó két elektronikusan állítható szélvédővel, Argento Vittorio fényes fekete színű karosszériájával, egyedi fekete keréktárcsákkal és Titan féknyergekkel rendelkezik. A külső karosszérián, az alvázlemezen és az ajtótáblákon a Wayne Enterprises logója látható, és a virtuális asszisztens a hűséges komornyik, Alfred hangján szólal meg.

A vállalat vezérigazgatója, Paolo Delacha szerint az együttműködés köztük és a Warner Bros. Discovery Global Consumer Products között, tökéletesen illeszkedik az arculatukhoz. A nagy teljesítményű luxus EV-ből valószínűleg sosem lesz tömegmodell, ám azt tény, hogy sikerült benne egyesíteni a kibocsátásmentességet és a fényűzést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)