Hirdetés

Egy kínai járműgyártó elkészítette a saját „Cybertruckját”

|

A Changan Nevo E07 nevű pickup egy angol nyelvű YouTube csatorna videójában tűnt fel.

Hirdetés

Kína kíméletlen tempót diktál már évek óta az EV-k piacán. A versenytársak szerint állami támogatásokból gründolt olcsó modellekre építő üzletpolitika úgy tűnik, meghozhatja a remélt hasznot, bár ennek hatására az USA és Kanada után az EU is védővámokat készül bevezetni a közeljövőben. Ugyan ennek kapcsán kerül mostanában Kína leggyakrabban a kapcsolódó híradásokba, ennél jóval több van az ázsiai ország járműiparában.

Egy kínai gyártó most egy olyan pickupot dobott piacra, ami formavilágában meglehetősen hasonít a Tesla Cybertruckjára. A Wheelsboy nevű autós tematikájú YouTube-csatorna fedezte fel és mutatta be az impozáns epigont, ami az angol nyelvű videós tartalmakat gyártó oldal szerint bizonyos funkciók tekintetében még jobb is az eredetinél.

Az EV-k piacának egyik legnagyobb sikere a Tesla régóta várt modelljének, a Cybertrucknak megjelenése lett a tavalyi év során. A brand első furgonja óriási hype-nak örvendhet a pickupimádók országában már indulása óta, és a szokásos menetrenddel ellentétben még mostanra sem múlt el teljesen a fokozott érdeklődés, ahogy világszerte elérhetővé vált a futurisztikus autó.

Hirdetés

Talán ennek is köszönhetően kapta a felismerhető formavilágot a Chagan Nevo E07 nevet viselő hasonmás. A modellt felfedező tartalomgyártó nem is hagy kétséget afelől, hogy a kínai furgon dizájnja mire emlékezteti, hiszen a "kínai Cybertruck" nevet használja a megjelentetett videóban. És ha rápillantunk, a ferde tetővonal tényleg összetéveszthetetlen.

Amiben a csatorna tartalomgyártója szerint még jobb is a Chagan új modellje az eredetinél, az a csomagtartó, ami első látásra úgy néz ki mint bármely másik ferdehátú crossoveré. Azonban, ha megnyomunk egy gombot, a hátsó ablakrészt fedő üvegdarab felcsúszik a tető irányába, és létrehoz egy emblematikus, pickupokra jellemző nyitott platót, ami a belső térelválasztó lehajtásával tovább bővítheti a rakodásra alkalmas részt.

A jármű hasznos teherbírása 300 kg, tehát túl nagy vagy nehéz dolog vontatására nem alkalmas, azonban horgászathoz, vadászathoz és kempingezéshez is jó választás lehet. Mérete alapján leginkább közepesnek nevezhetnénk, hiszen nagyobb, mint egy Hyundai Santa Cruz, de egy egész méterrel rövidebb egy négyajtós Ford Rangernél. A videóriportból ennél sokkal több konkrétum nem derül ki a Cybertruck kínai kihívójáról. Az sem világos, hogy elérhető lesz-e valamikor Kínán kívül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)