Hirdetés

A Ferrari első EV-jét csípték el egy tesztútján

|

A gyár környékén rótta az utakat egy óriási álkipufogóval.

Hirdetés

Bár az éghajlatot valószínűleg nem a prémium kategóriás, nagyteljesítményű és méregdrága tisztán elektromos autókkal tudjuk a leghatékonyabban védeni, de azért - ha szépen lassan is - a prémium kategóriás sportautókat gyártó vállalatok is belátják lassan a hajtástechnológiák cseréjének szükségét. Ezek a márkák ugyan nincsenek még felkészülve rá, hogy erős motorral bíró benzines autóikat végleg lecseréljék, ám most egy lépéssel közelebb került ehhez egyikük.

A Ferrari nemrégiben első városi terepjáróját villantotta meg, most pedig első tisztán elektromos járművével szúrták ki a forgalomban, amelynek az induló ára várhatóan 500 ezer dollárnál fog kezdődni. Egy fotósnak, aki előszeretettel lóg a Ferrari szülővárosában, Maranellóban, sikerült lencsevégre kapnia egy új modellt az árulkodó "álcaruhában", ami jó eséllyel az első elektromos Ferrari lesz.

A Ferrari gyár körüli városi utcákon tesztelő járművet hatalmas műkipufogókkal és nagyfeszültségű felirattal álcázva szúrták ki többen is. A notebookcheck.net cikke szerint a másik árulkodó jel, ami szintén arra utalhat, hogy az első Ferrari EV-vel van dolgunk, a kifejezetten elektromos autókra tervezett Pirelli abroncsok.

Hirdetés

A nagy múltú luxusbrand első tisztán elektromos modelljét jövő évben tervezik csak piacra dobni, mellyel a tisztán elektromos hajtáslánc kifejlesztésébe való befektetésüket szeretnék megtéríteni. Első ránézésre úgy tűnik, hogy a gyártás során a Maserati Levante platformját hasznosították újra, ahogy azt tette az első SUV megalkotásánál is.

A márka két fő erőssége, a lélegzetelállító gyorsulás és a könnyű kezelhetőség várhatóan megjelenik az új modellben is, hiszen azt talán még könnyebb is megvalósítani egy EV-vel. A képeken látható tesztautó úgy néz ki, mint egy túl alacsonyra ültetett Levante dizájnos fényszórókkal és négy kipufogóval, szóval lehet, hogy a végeredmény külsőre egész másképp fog mutatni.

Sokan azt várják, hogy a végeredmény valamiféle crossover lesz, legalábbis az alváz erre enged következtetni. Mivel egy hiánypótló termékről van szó, elemzők szerint kezdetben legfeljebb 10 százalékát teszik majd ki a cég eladásainak. Sőt van, aki egyenesen azt feltételezi, hogy ezt megelőzően egy elektromos SUV-val indít még a Ferrari. Jövőre kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)